things forever speaking

things forever speaking

Korsvei

LivetPosted by Geir Skårland 23 Jul, 2007 18:58

I noen dager har jeg vært i himmelriket.

I dets jordiske versjon. Jeg har vært på Korsvei, en norsk kristen bevegelses sommerstevne i Seljord. 2200 deltakere, leirliv, konserter, solidaritetsaksjon, god mat, regn, sol og fellesskap.

Å komme dit er som å gå inn i en annen verden. Der sykkelen kan settes ulåst hvor som helst. Der du kan snakke med fremmede og bli møtt vennlig og naturlig. Vilåner hverandres pålegg, tar alt i beste mening, bindes sammen av noe større.

Fellesskapet med de andre som er der er den største opplevelsen. Jeg traff mange flotte mennesker, flere kjente, mange ukjente. Og blir slått av hvor mange fine kristne mennesker det finnes i verden og "hvor godt det er når brødre bor fredelig sammen."

På vei ut fra en kveldsbønn puster jeg lettet ut: "Dette er en kristendom som ikke er sprø". Den blir ikke innoverskuende, introspektivt granskende om alt står rett til i forhold til Gud i øyeblikket. Den er opptatt av mye mer en ens egen frelse. Fellessamlingene er uten manipulasjon, retter seg mot hele mennesket, lek og alvor side om side. Barna blir inkludert.

"Søke Jesus Kristus" - "Bygge fellesskap" - "Fremme rettferdighet" "Leve enklere". Dette samler kristne som ellers kan være ulike om helt sentrale ting. Det gir noe å leve på og tro på. Trodde jeg var blitt for gammel til å sveve, men er likevel glad - etter å ha vært en uke i himmelriket - på jorda.

  • Comments(1)//geirskarland.tenkekrok.net/#post12